În ultimul articol am scris despre faptul că atunci când ai un câștig de 162 lei, ție-ți revin de fapt doar 100 lei. Restul de 62 lei se duc la stat.

Asta înseamnă că aproape 40% din câștigurile tale se duc la stat.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc aici, ci despre legătura dintre SĂNĂTATE și banii câștigați de tine!

Tu câștigi un ban. DE CE casa de asigurări de sănătate vine și-ți cere impozit pe acei bani!?

Logic ar fi un sistem ca cel al pensiilor. La fiecare salariu ți se oprește o anumită sumă de bani care se depune în contul tău. Când ieși la pensie, din acel cont al tău îți vin acasă lunar o anumită sumă de bani.
Logic frumos și interesant sistemul.

Dar mai nou, din banii munciți de tine ți se oprește odată impozitul de la fisc (se scade din salariu), odată banii care se duc în fondul de pensii (contul tău), plus alte taxe de care n-am habar, din care ți se mai ia și TVA și într-un final ți se mai oprește un alt impozit care se duce la CAS (Casa de Asigurări de Sănătate)

Îi spune ASIGURĂRI de sănătate.

Cum funcționează sistemul de asigurări? Spre exemplu cel AUTO.
Ai plătit asigurarea. Ai bușit pe unul. Cei de la asigurări îi plătește celui bușit despăgubiri. De ce? Pentru că tu ai plătit acea asigurare.

Cum s-ar aplica acest sistemul în cazul CAS-ului?

Câștigi bani lunar (salariu, online, etc).
Ți se oprește AUTOMAT și OBLIGAT o sumă din acei bani care se duce la asigurări de sănătate.
Asta ar însemna ca atunci când te îmbolnăvești să-ți plătească cei de la asigurări (CAS) daune/despăgubiri (în cazul ăsta, spitalizarea, medicamentele, consultațiile)

De ce plătești asigurări auto? Ca atunci când faci accident să NU DAI TU NICI UN BAN!
De ce plătești asigurări casco auto? Ca atunci când strici singur mașina (o lovești de un stâlp etc) să NU DAI TU NICI UN BAN ca să o repari!
De ce plătești asigurări casco pentru telefoane mobile? Ca atunci când îl scapi pe jos și-l spargi, să NU PLĂTEȘTI TU NICI UN BAN pentru reparații sau pentru altul nou.

Aceste sisteme MERG! de ani de zile. Pentru că sunt la firme private.

Cum s-ar aplica în cazul CAS-ului?
De ce plătești asigurări de sănătate? Ca atunci când te îmbolnăvești SĂ NU PLĂTEȘTI TU NICI UN BAN pentru orice ar fi nevoie ca tu să te însănătoșești

FALS!

Ținând cont că e un sistem guvernat nu de o firmă privată ci de STATUL ROMÂN, care e cel mai mare hoț din România, nu se merge pe aceeași idee.

La noi se merge pe aceleași idei ca și în cartierele pline de mafie de plin SUA sau alte state. Asta acum 100 de ani!!!

Vrei să AI POSIBILITATEA să INTRI într-un spital!? Atunci dă-mi mie bani, o voi numi asigurare de sănătate. De fapt tu-mi dai mie bani ca eu să-ți dau ție voie să pui piciorul într-un spital, cabinet medical etc!

Într-un final s-a ajuns la concluzia că tu în fiecare lună dai 16% din banii munciți de tine doar ca să ai posibilitatea de-a pune piciorul într-un spital! După aia te descurci cu doctorii, șpăgile, banii de medicamente și consultațiile. Tu plătești doar dreptul de-a intra într-un spital!

Citește mai departe, dovada cum că STATUL e o bandă mafiotă foarte puternică, ce a reușit să ‘omoare’ restul găștilor mafiote, și acum doar EL deține puterea supremă de-a decide dacă tu trăiești sau mori!