Acum ceva timp am scris un articol în care lăsasem un ‘PS’ ca să-mi amintesc de niște subiecte care urmau a fi postate / scrise când aveam chef / timp.

Unul dintre ele e cel scris în titlu :)

Prima dată când am fost la mare anul ăsta, în Costinești, n-am văzut nimic prea interesant ca să merite un post. În afară de o chestie, ce va fi postată mai târziu (acum mi-e lene să scriu și de aia :-" )
Eh, dar a doua oară am fost în Mamaia și chiar am avut multe chestii interesante de văzut.

Prima a fost chiar în seara când am ajuns. E pentru prima dată în viață când fac baie noaptea în mare. Nu prea aveam tupeu să intru dar în final am intrat. Și mă îndepărtasem ceva ceva de mal. Eh, la un moment dat dând din mâini observ ceva verde prin apă (ps: apa era NEAGRĂ (întuneric) deci verdele ăla era ca o luminiță). Eram pe undeva pe la Kudos Beach și credeam că laserele care băteau prin zonă făceau chestia aia în apă. După ceva timp îmi dau seama că mă înșelasem. Cu cât mă duceam mai în larg cu atât erau mai multe “chestii” verzi în apă. Erau micuțe, gen niște puncte de mărimea buricului degetului. Când dădeam din mâini prin apă le simțeam. Erau MULTE “chestii” și luminau acea minunată culoare verde doar când le atingeam.
Ca să vă imaginați mai bine, știți cum arată un licurici? Eh, ceva de genul ăsta era și prin apă. Era un verde aprins, ca niște luminițe mari de la un telefon. Multe! Și se “activau” doar atunci când le atingeai, adică doar atunci când te bălăceai prin apă. Și, după cum am mai zis, cu cât te duceai mai în larg, cu atât erau mai multe și din ce în ce mai mari.
Unul din tipii cu care eram pe-acolo spunea că sunt o specie de “vietăți” marine. Și sincer mă speriasem. După ce că fac baie pentru prima dată noaptea în mare (care btw, e minunat dar scarry la început că e totul negru și e destul de nașpa să faci baie într-o apă atât de neagră), mă mai și înfricoșam de ce era prin apă.

Anyway, în final mi-am dat seama despre ce era vorba. Erau meduze :) Tot mai eram puțin înfricoșat, dar începuse să-mi placă. Am și prins una la un moment dat și o țineam în palmă, atingând-o cu vârful degetului. La fiecare atingere se aprindea în palma mea acea culoare minunată. Damn cât de frumos era :X

Mă rog, a doua zi mi-am confirmat că erau meduze și sincer începuse să-mi displacă. Era PLINĂ marea de meduze. O experiență neplăcută a fost când eram pe-o saltea și m-am dus în larg vreo 10 metri de la geamandură, așteptând să fluiere salvamarul după mine să mă întorc. Aici am dat peste o meduză la suprafață cu diametrul de cel puțin 60 cm. Bag picioarele, de frică ce-mi era am dat din mâini ca disperatul să ajung la mal.

Și care-i faza cu căcatul? Eh… ceva mai târziu am făcut baie în plaja amenajată fix de la intrarea în Mamaia. Intri pe lângă un hotel de pe lângă Aqua Magic și ajungi pe-o plajă arhi populată. Anyway, după ceva timp de stat prin apa foarte aglomerată dau peste o “surpriză” prin apă. Un căcat (de om, futu-le mama lor de nesimțiți) plutea pe deasupra apei, și venea înspre mine. Dau din mâini să-l îndepărtez. Înjur în gând oamenii în general, că au cam depășit limita maximă de nesimțire și-mi trece. Peste ceva timp alt căcat. Peste ceva timp ALTUL. În final ajung la o concluzie: ntz ntz ntz [-x Ce oameni!
Cum frate!?!? Nu pot înțelege cum plm să te caci în apă!?!? Las-o dracu… hai, să te piși mai înțeleg, chiar dacă nici asta nu e prea frumos, dar să te caci!? Mai las-o dracu de treabă, cât de nesimțit să fii să faci așa ceva? Eu chiar nu-mi pot imagina cum o persoană poate face asta!
Ce faci? Îți dai chiloții în vine pe sub apă, și începi să te scremi? Cum plm poți face asta, cu atâtea persoane pe lângă tine? Și ghici ce? După ce iese din curul ăla puturos O SĂ IASĂ LA SUPRAFAȚĂ!! Ce faci? Te uiți la el mândrindu-te că “uite ce-a ieșit din mine! woow ce frumos!”? Deci What The Fuck!? !? !? Și cu lumea din jur ce faci? Îi ignori pur și simplu!? Damn, nu-i pot înțelege pe unii oameni!
Ah, și nu. Nu era de copil. Era mare-al dracu, deci presupun că era de la vreun manelist de-ăla cu burta atât de mare încât o folosește pe post de măsuță suport pentru bere.
Încă o dată: [-x !

Well, și cam asta a fost experiența mea de la mare de anul ăsta. A fost “frumos“. Am avut ce vedea. Păcat că lucrurile negative sunt în număr mai mare decât cele pozitive și le cam acoperă.