Mda, in ultimul timp am fost in pana de inspiratie. De mult tot vreau sa scriu ceva si zici ca-s un copil dela in clasa a doua, care are de facut o compunere si nu stie de unde sa inceapa. Zilele trecute am “descoperit” servicii noi, pe care altii le stiau de luni de zile. In ultimul timp m-am simtit atat de invechit pentru ca observam cum altii au timp sa faca de toate si eu nu. Nu prea am inteles eu cum altii pot vedea ultimele filme, pot sta la curent cu news-urile, mai au timp si de mess, browsing la greu, iesiri in oras, plecari in excursie, in fiecare seara pe afara si dorm numai cateva ore pe zi. Si eu mai bine de 12 ore dintr-o zi de 24 mi le petrec dormind. Cum altii pot si eu nu?

Anyway, despre ce vroiam de fapt sa vorbesc in acest post se trage in primul rand de aici. Am mai scris eu un post acum cateva luni in care spuneam ca m-am saturat sa ajut pe toata lumea, numai pentru ca asa am invatat eu ca e bine. Atunci ma hotarasem sa ajut numai pe cine merita. Adica imi facem un fel de relatii. Ajutam pe x si el imi ramanea dator. Cand aveam nevoie apelam la x si gata, ma rezolva. De curand mi-am dat seama ca faza asta nu tine. Am ajutat de mai multe ori decat am avut nevoie de ajutor din partea lor, deci e un timp pierdut degeaba, aiurea. Si in plus de asta lumea uita ca i-ai ajutat.

Eh, dupa ce-am citit acel post pe blogul lui iamntz (si comentariile, mai ales acesta) m-am hotarat! Fuck them all! Numai merge asa. Cum isi scoate persoana x banul? Facand ce stie ea mai bine. Cum imi scot eu painea de zi cu zi (chiar daca nu e cazul, inca)? Nu e logic?
De acum nu mai ofer nici un fel de serviciu gratis!

Apropo de asta, azi mi-am dat seama ca mi-a luat ore bune sa-i explic lu’ unu’ cum se cauta pe google, care-i treaba cu site-ul x si y, etc. De ce? Cu ce m-a ajutat pe mine? Da, l-am ajutat pe el. El doarme mai bine la noapte stiind ca a scapat de o grija. In schimb eu dorm mai prost, pentru ca stiu ca l-am scapat pe x de grija lui, si ale mele tot au ramas, din contra, s-au mai adunat.
Ce rezulta de aici? Ca de acum incolo poate sa-mi spuna orice necunoscut (sau nou adaugat in lista de mess) ceva, ca de ajutat nu-l ajut.

Da, fac exceptie acele persoane pe care eu le respect!

Intre timp am mai facut cateva modificari la blog, printre care si arhiva. Am pus si eu in sfarsit arhiva la site. Este in meniul de sus, Archives de langa About. Acolo o sa gasiti toate posturile de pe blog, aranjate in ordinea in care o face si wordpress (cel mai nou post e cel de sus). Langa numele articolului e afisata si data cand a fost postat.

Apropo, am vazut rezultatele poll-ului de la postul anterior si m-am hotarat. Site-ul ramane asa cum e acum (adica cu Home, About, Recent Comments, etc).