Pentru cei care nu au auzit de asa ceva (si pun pariu ca sunt multi) site-ul oficial este mojaveexperiment.com.

Despre ce este vorba mai exact? Despre windows vista. Sunt interogate anumite persoane (random cred). Intrebarea era “ce cred despre windows vista?”. Mai toti au spus ca nu l-au folosit. Din diferite motive, dar cel mai comun era faza cu “auzitu’ “. Spiritul de turma, ce vrei. Toti fraierii care n-au habar comenteaza ca ‘vista sucks” // prin 2006-2007 mai toti aveau asa ceva la status //. Ceilalti, si mai fraieri, se iau dupa turma si incep si ei cu “vista e naspa”, dar nici macar nu l-au incercat. Si asa se creeaza o reclama proasta a OS-ului.

Ce au facut astia, cu experimentul lor, poate fi si pentru a-si promova mai bine OS-ul. Poate ca cei de la Microsoft au observat ca se vinde mai greu, pentru ca multi CRED ca vista e nasol, si s-au gandit la modalitatea asta. Nu stiu, n-am idee, nu ma intereseaza. Mi-a placut faza. A lot.

De ce mi-a placut? Pentru ca persoanelor interogate li se cere sa faca niste “teste” pe un sistem de operare codenamed “Mojave”. Toti spun ca sistemul “rocks”. Si la sfarsit li se spune ca acel OS este de fapt windows vista. Toti raman uimiti. Nu le vine sa creada.

Mesajul?: Incercati-l si convingeti-va cum e. Nu va mai luati dupa ce cititi pe net, sau din ce auziti.

Eh, acum e si alta problema. Lumea tot e bombardata de atatea mesaje negative despre vista, incat li se ‘imprima’ pe creier (ma rog, in subconstient) ca ‘vista nu e bun’. Omu’ instaleaza OS-ul si ghici ce? TOT nu e bun. Oare de ce? Nu cumva din cauza ca tu INCA esti cu ideea tampita ca windows-ul nu e bun? Pai cand vezi ca se duce bara aia de la install si in mintea ta e numai “ia sa vezi, se instaleaza, si dupa aia o sa-mi dau seama ca mi-am pierdut timpul degeaba, pentru ca vista nu e bun”, e LOGIC sa nu fie bun. Ma rog, e aceeasi chestie care am invatat-o si cand m-am lasat de fumat. Subconstientul si mesajele pe care i le dai, face totul.

Vedeti si voi video aici, sau pe site-ul oficial de mai sus. Pe site-ul oficial apare video prima data, dupa aia puteti naviga pe acolo, printre videoclipuri si sa vedeti fiecare persoana in parte.

Ah, da, nu spun acum ca vista ar fi OS-ul suprem, ca nu ar avea nici un bug, etc. Din contra, are, si chiar multe chestii micii si suparatoare. De exemplu, de cand am instalat SP1 s-a busit tcpip.sys, si a trebuit patch-uit. Tot odata cu SP1 vista pur si simplu nu mai vrea sa salveze setarile folderelor. Nu am numai eu problema asta, de curand am aflat ca o alta persoana are aceeasi problema, aici. Adica pui degeaba ‘sort by date created” la un folder, e o mare sansa ca a doua oara cand intri acolo sa se reseteze pe default. Si multe altele.
Dar conteaza ca fata de xp e mai bun (daca esti deschis la minte o sa-l poti accepta, daca esti prost, ramai la xp, sau mai bine sa-ti recomand windows 95?)

Cunosc destule persoane care nu-si pun altceva pur si simplu pentru ca s-au obisnuit cu xp-ul, si li se pare ciudat vista. Acestea-s persoanele care au ramas cu aceleasi programe din prima zi de cand si-au cumparat pc-ul. De exemplu, am un vecin care de prin 2004 are virusi. Nici acum nu a dat un format :|

Apropo, ionutz, vad ca tu folosesti vista, si-ti place. Ma bucur. Imi mai amintesc un post vechi de pe maculrosu.com, cand eu eram in favoarea vista, si tu o tineai pe a ta ca vista nu e bun :P .
Ah, da, si m-am convins si eu ca e copiat A LOT dupa MacOsX :-"