Ma uitam adineauri pe statcounter.com pe la Recent Came From, un fel de Referrer, si mi-a atras atentia un link care venea dupa yahoo.com. Cineva cautase ‘vreau sa dezactivez hi5‘ si ajunse la articolul cu OSX, mai exact asta. Ok, intrebarea si marea mea uimire e urmatoarea: Care e legatura dintre astea 2?

Hai, daca se afla pe locul 20+ pe yahoo mai ziceam. Dar e pe locul 2 la cautarea de mai sus. Si nu inteleg cum a calculat yahoo asta. Se mai intampla sa gasesti in primele pagini junk-uri, chestii irelevante, dar site-urile respective fac spam. In primul rand eu nu fac asta si-n al doilea, nu am keywords-urile alea pe site, ca sa spui ca de-aia m-a dus acolo. Da, am  ‘vreau sa‘ si ‘dezactivez‘, dar nu am cuvantul ‘hi5‘. Daca vorbeam despre hi5 in acel articol, si se repeta des acest cuvant, mai ziceam ca e normal. Dar cand eu n-am vorbit deloc de asta, cum de yahoo-ul a crezut asa ceva, punandu-ma acolo?

Eh, cred ca asta ar trebui sa fie un motiv pentru care sa nu folositi yahoo search :) Nu stiu cat o fi de bun, ca in afara de y!mess nu mai folosesc nimic de la ei, si se va schimba si asta in curand, pt ca iti poti face un Windows Live ID cu adresa ta de mail. Si cum clientii noi de yahoo merg (se interconecteaza / schimb de mesaje) si cu WL ID ghici ce? Poti sa ai id-ul de mess de genul “[email protected]”. Si-mi convine asta mai mult decat un ID cu o suta de “y” in coada, pentru ca restul is luate de altii :P

2009-01-13_1807